Logo V2 Ujese Kwis
Logo V2 Ujese Kwis

Over de ujese kwis

De Ujese Kwis is een echte dorpskwis waarbij in teamverband de vragen beantwoord moeten worden die in het kwisboek zijn opgenomen. Het doel van de kwis is de inwoners van Uden een gezellige avond te bezorgen en uit te dagen de vragen in het boek zo goed mogelijk in te vullen. Zowel grote als kleinere teams kunnen meedoen met de kwis, we hebben namelijk een grote en kleine variant van het kwisboek. Als team verdien je punten door vragen te beantwoorden en opdrachten uit te voeren.

De top 3 van beide categorieën deelnemers wint een geldprijs.

De vragen en opdrachten hebben vrijwel altijd iets te maken met Uden of wat er bij de inwoners van Uden speelt. Er zijn verschillende categorieën, zodat iedereen, ongeacht welke leeftijd, kan meedoen met een team. Denk bijvoorbeeld aan vragen over het Uden van vroeger, vragen voor jonge kinderen en over bijvoorbeeld muziek. De categorieën zijn ieder jaar een beetje wisselend. Zo blijft het dus spannend waar de vragen over gaan!

Ieder jaar op 27 december staat heel Uden in het teken van de Ujese Kwis. Het kwisboek wordt aan het begin van de avond om 18:30 uur opgehaald bij De Pul. Vele honderden deelnemers in verschillende teams zitten op diverse eigen locaties te werken aan de kwis, vaak met opperste concentratie! Maar ook zijn er altijd mensen van de teams op pad in Uden om opdrachten uit te voeren en vragen te kunnen beantwoorden. 

Om iets terug te geven aan de Udense gemeenschap wordt er door het bestuur van de Ujese Kwis een goed doel uitgekozen om een mooi bedrag aan te schenken. Dit doen we omdat we het belangrijk vinden om een maatschappelijke bijdragen te leveren aan Uden. Het geld dat we hiervoor beschikbaar stellen is afkomstig van de bijdrage van de deelnemers en natuurlijk onze zeer gewaardeerde sponsoren. Zonder deze sponsoren zou de kwis niet kunnen bestaan. 

Je kan je als team aanmelden tijdens de inschrijfmiddag in oktober. De exacte datum is te vinden bij de belangrijke data. Op deze middag krijgt ieder team een joker die ingezet kan worden op een categorie. Deze joker zorgt voor een verdubbeling van het behaalde aantal punten in die categorie! Een spannende keuze dus. Mocht je nou graag mee willen doen maar geen team bij elkaar gevonden krijgen? Geen probleem! Je kan je altijd individueel aanmelden. Bij voldoende individuele inschrijvingen wordt een team gevormd. Indien er niet genoeg individuele inschrijvingen zijn om een team samen te stellen zal het bestuur bestaande teams vragen om nieuwe deelnemers op te nemen in het team.

De uitslag van de Ujese Kwis wordt ieder jaar in januari bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking. Een gezellige avond waarbij veel fanatieke kwissers in spanning wachten op de uitslag in De Pul. Ga jij de uitdaging aan?

De Ujese Kwis is een stichting die bestuurd wordt door een groep fanatieke vrijwilligers. Wil je meer over onze vrijwilligers weten, klik dan hier.

Foto Feestavond 2019
Foto Inschrijfavond 2019
Foto Kwisavond 2019

Wil je meedoen met de Ujese Kwis?

Na de inschrijfmiddag op 5 november bij Café de Preek, kun je je via de website nog inschrijven.

0