Logo V2 Ujese Kwis
Logo V2 Ujese Kwis
Logo V2 Ujese Kwis

De Kwis van 2020

Covid-19 gooit roet in het eten van de Ujese Kwis

Uden 01-10-2020 | Jammer genoeg hebben we treurig nieuws voor alle fans van de Ujese Kwis. Helaas zal de kwis, die oorspronkelijk gepland stond op 27 december, dit jaar niet doorgaan. Het bestuur is tot dit besluit gekomen omdat zij de gezondheid van de deelnemers niet in het geding wil brengen. Naar aanleiding van de ontwikkelingen en de nieuwe aanvullende maatregelen van het RIVM, is besloten dit jaar geen Ujese Kwis te organiseren.  

 Onze visie is om aan het eind van het jaar een evenement te organiseren waarbij vrienden, familie en collega’s samenkomen. De Ujese Kwis hecht veel waarde aan samenhorigheid en het bieden van een leuke invulling voor een gezellige avond. Door de huidige stand van zaken rondom het virus is het niet mogelijk om dat aan de inwoners van Uden te bieden.  

Lang hadden wij de hoop dat de Ujese Kwis dit jaar door zou kunnen gaan met inachtneming van de maatregelen. Er zijn vele digitale vergaderingen geweest waarbij diverse mogelijkheden (en aangepaste versies) zijn overwogen. Doordat het Covid-19 virus nu opnieuw veel mensen raakt zijn we uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat het beter is ons jaarlijkse evenement niet door te laten gaan. Alle bestuursleden zijn van mening dat het onverantwoord is om de inwoners van de Gemeente Uden te stimuleren om bij elkaar te komen.

In de afgelopen zeven jaar is het nooit eerder ter sprake geweest of de Ujese Kwis wel of niet door zou gaan. Ieder jaar zijn er veel teams die vol enthousiasme strijden voor de eerste prijs en wij vinden het ontzettend jammer dat deze gezellige strijd dit jaar niet plaats zal vinden. Wij gaan ons natuurlijk volgend jaar weer inzetten voor het maken van een kwisboek voor de Ujese Kwis in 2021, in de hoop dat het virus dan onder controle is en er door alle Udenaren veilig deelgenomen kan worden aan de kwis. Hopelijk tot volgend jaar!